mouikkai

Alla inlägg den 23 januari 2015

Av Jenny Larsson - 23 januari 2015 13:14

På idrott specialiseringen igår så skulle vi träna på galoppfattningar.

Jag hade önskat Rockad men han fick gå två gånger om jag hade haft honom så jag fick byta till cheyenne. Jag gillar inte att rida henne egentligen för att hon är super svår, men jag kunde göra det denna gången.


Vi hade inte så lång tid på oss att rida och vi fick byta instruktör då våran hade tappat rösten.

Eftersom tvåorna hade lektion innan oss så fick vi skritta fram utomhus så vi skulle vara redo när det var våran tur.


När vi satte igång så kände jag direkt att Cheyenne var pigg, så mitt arbete var att lugna ner henne hela lektionen. Hon var inte så lätt reglerad som jag trodde hon skulle vara, men det kan vara för att hon var så pigg som hon var.


När vi kom till volterna så hade jag inte fått igenom inner skänkeln och fått böjning så det kändes inte direkt runda och mjuka volter. Men i galoppen så lyckades jag att få henne att ge efter lite.

I skritten så arbetade hon på rätt fint, även traven var bra någn gång, men galoppen var i princip omljlig.

Det jag fokuserade på var att få henne att backa av lite och det blev väl helt ok till slut.


När vi var klara så kände jag att jag inte direkt hade fått ut något av passet, men när vi fick våran feedback så fick jag en kommentar om att jag sitter bra och det gjorde mig så lycklig!

Det är så underbart att jag faktiskt kommer någonstans!


 

Av Jenny Larsson - 23 januari 2015 12:49

I Onsdags så fick jag möjligheten att hjälpa en kompis med hennes ena ponny för att båda behövde gå.

Planen var att hon skulle hoppträna för Fredrik på Hammarö, så vid 18 tiden kom de hit och plocka upp mig.


Whitney som jag red är inte jätte stark så det krävdes en hel del ridning + på det så var hon lite stel. Jag fokuserade på framridningen med att få henne att böja på innersidan och att acceptera men skänkel på så sätt. Det gick igenom till slut och speciellt när jag travade av, då var hon super fin!

Men eftersom jag inte har ridit henne så mycket och enbart ridit henne i ridhus en gång tidigare så visste jag inte vart alla knaparna var placerade. Men jag lyckades bra tycker jag!


Första övningen var Plank-7 galoppsprång-oxer, jag blev lite förvirrad och gjorde det baklänges, eller ja.. jag gjorde för få galoppsprång. Det är inte så lätt att helt förstå en ny tränare, alla pratar ju på sitt sätt, men efter jag fick vänja mig vid hans särr så var det inga problem sen.

Andra övningen var sockerbit-kryss-sockerbit på en diagonal linje, ut till väggen, vända mot nästa diagonala linje och hoppa samma sak.

Där fick jag arbeta med att få fram henne så hon kunde hoppa mjukare och vara mer med på noterna.

Övning tre var lite speciell, hoppa planka-skarp sväng till kryss-skarp sväng till rättuppstående.

Där fick jag kritik om att jag inte vänder mig mer och kollar på nästa hinder, vilket skulle hjälpa mig att få med hästen runt.

Fjärde övningen var trav bommar/kryss med två hinder efter.

Första gången så hade jag inte aktiverat henne tillräckligt så hon gjorde något mega skutt och var på väg att nocka mig, men jag hann undan med ansiktit som tur var!

Andra gången så gick det mycket bättre, mjukt och fint!

Sista vi gjorde var att hoppa första övningen igen men åt andra hållet samt lite högre och tydligen så är hon lite feg när det blir högre så första gångerna jag försökte hoppa det så red jag inte bra nog vilket resulterade i att hon vägrade. Men sista gången så sträckte jag på mig och red på ordentligt, då var det inga problem alls!


Jag är jätte nojd med passet, det var kul att få hoppträna ordentligt även om det är något vi också gör på skolan. Tror det är just den saken att jag fick beröm för att jag var mjuk och hade bra balans om gjorde det så kul. Det är alltid kul att få någon ny människa som bedömmer en lite och när det går bra så kan jag leva på det hur länge som helst!


 

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Jag är en tjej på 20år som går sista året på Lillerudsgymnasiet, inriktning häst-rid.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards