mouikkai

Direktlänk till inlägg 27 november 2014

Uteritt/skänkelvikningar - Flora

Av Jenny Larsson - 27 november 2014 15:28

Förra veckan så skulle vi egentligen ha ridit ut men eftersom det snöade ''så mycket'' blev det flyttat till idag. Ironiskt nog så snöar det mer idag, inte för att jag klagar, är aktiskt glad att det äntligen kommer.

Ja.. idag så skulle vi rida efter vägen och göra skänkelvikningar, en lektion som skulle visa att man kan träna väldigt mycket genom att rida ut, att det inte bara ska vara att man trimmar i ridhuset hela tiden.

När jag hade Mirre så hade jag inte tillgång till ridhus så det blev att rida ut varje gång i princip, men jag gillar att göra massa såna övningar utomhus.
För det fösta så är det mycket roligare att rida ut,
För det andra så brukar hästen uppskatta det mer om man är ute,
För det tredje så finns det ju hästar som är betydligt mycket segare i ridhus, då borde det ju vara bra att göra tex skänkelviningar ute också så den inte förknippar det med enbart ridhus/tråkigheter.

När jag gick till stallet imorse så märkte jag att det var riktigt halt, det gick nästan inte att ta ett steg utan att fötterna gled iväg så jag började fundera när jag kratsade Floras hovar, det var inga broddar i än. Det är ju dock inte så konstigt eftersom det inte har varit fruset innan. Frågan var dock, hur ska vi kunna rida ut, hästarna borde väl halka? Men inte då! Flora var så försiktig när hon märkte att det var halkigt.


När vi rider ut så rider vi alltid på ett led och idag så fick jag vara sist vilket Flora tyckte var bra för då kunde hon ju gå sakta, dock så försökte jag driva fram henne men det var i princip omöjligt ocg jag hade ju glömt att ta med mig ett spö om det skulle behövas vilket det verkligen hade gjort!

En bit bort på vägen så upptäckte vi att de hade körlektion så vi inte kunde rida där för hästarna hade säkerligen blivit galna då.
När Flora och jag gick förbi vagnen så blev hon lite rädd men inte för den utan för trädet som var på andra sidan... suck haha
Vi bestämde oss för att gå till traktorplan istället och göra övningen där.


Väl framme så gjorde vi ett fyrkantsspår som vi red runt på.
Själva övningen var att på ena sidan göra skänkelvikning ca 5-6 steg in från spåret, rida rakt och sen samma sak tillbaka ut på spåret.
Flora var ju som sagt lite seg så jag fick en pinne som läraren hittade i skogen, direkt jag fick den så gick hon på mycket bättre framåt och jag slapp att slita för att få henne att ens öka lite.

Sen så travade vi även runt ty två varv på fyrkanten och till sist så skrittade vi in i skogen för att svänga runt träden. Jag utnyttjade verkligen den chansen, det märktes att Flora funderade på varför vi svängde så konstigt för, men hon flyttade sig och böjde sig riktigt fint hela tiden.
På vägen hem så gjorde vi några skänkelvikningar på vägen sen så skrittade vi tillbaka till stallet.

Jag blev lite förvånad då det enda jag fick kommenterat var att hästen skulle gå på lite mer, men riktigt bra och mysigt ridpass!


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Larsson - 23 januari 2015 13:14


På idrott specialiseringen igår så skulle vi träna på galoppfattningar. Jag hade önskat Rockad men han fick gå två gånger om jag hade haft honom så jag fick byta till cheyenne. Jag gillar inte att rida henne egentligen för att hon är super svår, me...

Av Jenny Larsson - 23 januari 2015 12:49


I Onsdags så fick jag möjligheten att hjälpa en kompis med hennes ena ponny för att båda behövde gå. Planen var att hon skulle hoppträna för Fredrik på Hammarö, så vid 18 tiden kom de hit och plocka upp mig.   Whitney som jag red är inte jätte ...

Av Jenny Larsson - 21 januari 2015 14:08

I Måndags så skulle vi träna på galoppfattningar vilket jag tycker är jätte kul! Jag fick Rockad och det gjorde absolut ingenting. Eftersom Min förra favorit häst har blivit lite knasig(dock på bättringsvägen) så har jag ridit Rockan så ofta jag har...

Av Jenny Larsson - 14 januari 2015 19:00


Eftersom jag inte har ridit någonting under lovet så har jag inte haft något att skriva om.   Förra veckan så hade vi häst vid hand och i Måndags så hade vi våran första ridlektion efter lovet. Dock så skulle vi bara rida i alla gångarterna lite ...

Av Jenny Larsson - 16 december 2014 22:22


Som rubriken lyder så är det ännu en gång dag för programridning, det ska bli rätt kul. Jag känner mig inte så orolig för programet eller hästen men det märks ju imorgon. Hur som hellst så tror jag att det kommer att gå bra för jag känner mig rät...

Presentation


Jag är en tjej på 20år som går sista året på Lillerudsgymnasiet, inriktning häst-rid.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards