mouikkai

Direktlänk till inlägg 9 december 2014

Dressyr-Skänkelvikningar - Flora

Av Jenny Larsson - 9 december 2014 19:46

Förra veckan på Onsdagaen så hade vi dressyr lektion som jag hade varit smart om jag hade skippat då jag var sjuk.

Som rubriken lyder så var temat skänkelvikningar.

Jag fick Flora, en riktigt snäll och mysig häst. Enda nackdelen med henne är att hon inte orkar hålla galoppen, men det underlättar självklart om man som ryttare är snabb nog att orka rida samt är snabb nog att hinna före henne så hon inte får chansen att bryta av. Det kluriga med det är dock att hon inte visar något tecken på att hon faktiskt ska bryta av, inte ett enda. Vissa hästar kan man ju märka att de blir lite off sista galopp språnget innan de ska bryta av och då hinnar man oftast att driva så de fortsätter istället.


Eftersom jag var sjuk så orkade jag verkligen inte rida lika aktivt och mycket av styrkan fanns helt enkelt inte. Dock så är jag inte så jätte stark i sitsen oh inverkan annars heller, det är en sak som jag tränar på varje gång jag rider.

Jag fick till slutet på de flesta skänkelvikningarna vilket var riktigt bra tyckte jag. Visst att man vill att allt ska flyta på, men med förutsättningarna så var jag glad att jag ens levde efter.


Jag tycker att jag börjar bli mycket bättre i ridningen med signaler och inverkan, det är något som verkligen känns. För de flesta som har ridit ett tag har ju ganska lätt att känna hur det faktiskt ska kännas.

När jag rider och jag får allt på rätt plats då känner jag det jätte tydligt, men om det där emot gåt dåligt så känns det ännu mer. Det är väl så det ska vara antar jag, man ska ju ta tillvara på de små sakerna som känns bra.


När jag hoppade av Flora så kände jag hur huvudet pulserade, öronen gjorde ont och motoriken ville inte riktigt hänga med.

Men det var värre när jag skulle ta av mig sporrarna senare i sadelkammaren, allt snurrade och jag är förvånad att jag inte brakade i golvet!

Så något jag lärde mig var att det kanske inte är det smartaste att rida när man känner sig so ett vrak innan, men det är riktigt kul att rida :)


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Larsson - 23 januari 2015 13:14


På idrott specialiseringen igår så skulle vi träna på galoppfattningar. Jag hade önskat Rockad men han fick gå två gånger om jag hade haft honom så jag fick byta till cheyenne. Jag gillar inte att rida henne egentligen för att hon är super svår, me...

Av Jenny Larsson - 23 januari 2015 12:49


I Onsdags så fick jag möjligheten att hjälpa en kompis med hennes ena ponny för att båda behövde gå. Planen var att hon skulle hoppträna för Fredrik på Hammarö, så vid 18 tiden kom de hit och plocka upp mig.   Whitney som jag red är inte jätte ...

Av Jenny Larsson - 21 januari 2015 14:08

I Måndags så skulle vi träna på galoppfattningar vilket jag tycker är jätte kul! Jag fick Rockad och det gjorde absolut ingenting. Eftersom Min förra favorit häst har blivit lite knasig(dock på bättringsvägen) så har jag ridit Rockan så ofta jag har...

Av Jenny Larsson - 14 januari 2015 19:00


Eftersom jag inte har ridit någonting under lovet så har jag inte haft något att skriva om.   Förra veckan så hade vi häst vid hand och i Måndags så hade vi våran första ridlektion efter lovet. Dock så skulle vi bara rida i alla gångarterna lite ...

Av Jenny Larsson - 16 december 2014 22:22


Som rubriken lyder så är det ännu en gång dag för programridning, det ska bli rätt kul. Jag känner mig inte så orolig för programet eller hästen men det märks ju imorgon. Hur som hellst så tror jag att det kommer att gå bra för jag känner mig rät...

Presentation


Jag är en tjej på 20år som går sista året på Lillerudsgymnasiet, inriktning häst-rid.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards