mouikkai

Direktlänk till inlägg 23 januari 2015

Hoppträning

Av Jenny Larsson - 23 januari 2015 12:49

I Onsdags så fick jag möjligheten att hjälpa en kompis med hennes ena ponny för att båda behövde gå.

Planen var att hon skulle hoppträna för Fredrik på Hammarö, så vid 18 tiden kom de hit och plocka upp mig.


Whitney som jag red är inte jätte stark så det krävdes en hel del ridning + på det så var hon lite stel. Jag fokuserade på framridningen med att få henne att böja på innersidan och att acceptera men skänkel på så sätt. Det gick igenom till slut och speciellt när jag travade av, då var hon super fin!

Men eftersom jag inte har ridit henne så mycket och enbart ridit henne i ridhus en gång tidigare så visste jag inte vart alla knaparna var placerade. Men jag lyckades bra tycker jag!


Första övningen var Plank-7 galoppsprång-oxer, jag blev lite förvirrad och gjorde det baklänges, eller ja.. jag gjorde för få galoppsprång. Det är inte så lätt att helt förstå en ny tränare, alla pratar ju på sitt sätt, men efter jag fick vänja mig vid hans särr så var det inga problem sen.

Andra övningen var sockerbit-kryss-sockerbit på en diagonal linje, ut till väggen, vända mot nästa diagonala linje och hoppa samma sak.

Där fick jag arbeta med att få fram henne så hon kunde hoppa mjukare och vara mer med på noterna.

Övning tre var lite speciell, hoppa planka-skarp sväng till kryss-skarp sväng till rättuppstående.

Där fick jag kritik om att jag inte vänder mig mer och kollar på nästa hinder, vilket skulle hjälpa mig att få med hästen runt.

Fjärde övningen var trav bommar/kryss med två hinder efter.

Första gången så hade jag inte aktiverat henne tillräckligt så hon gjorde något mega skutt och var på väg att nocka mig, men jag hann undan med ansiktit som tur var!

Andra gången så gick det mycket bättre, mjukt och fint!

Sista vi gjorde var att hoppa första övningen igen men åt andra hållet samt lite högre och tydligen så är hon lite feg när det blir högre så första gångerna jag försökte hoppa det så red jag inte bra nog vilket resulterade i att hon vägrade. Men sista gången så sträckte jag på mig och red på ordentligt, då var det inga problem alls!


Jag är jätte nojd med passet, det var kul att få hoppträna ordentligt även om det är något vi också gör på skolan. Tror det är just den saken att jag fick beröm för att jag var mjuk och hade bra balans om gjorde det så kul. Det är alltid kul att få någon ny människa som bedömmer en lite och när det går bra så kan jag leva på det hur länge som helst!


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Larsson - 23 januari 2015 13:14


På idrott specialiseringen igår så skulle vi träna på galoppfattningar. Jag hade önskat Rockad men han fick gå två gånger om jag hade haft honom så jag fick byta till cheyenne. Jag gillar inte att rida henne egentligen för att hon är super svår, me...

Av Jenny Larsson - 21 januari 2015 14:08

I Måndags så skulle vi träna på galoppfattningar vilket jag tycker är jätte kul! Jag fick Rockad och det gjorde absolut ingenting. Eftersom Min förra favorit häst har blivit lite knasig(dock på bättringsvägen) så har jag ridit Rockan så ofta jag har...

Av Jenny Larsson - 14 januari 2015 19:00


Eftersom jag inte har ridit någonting under lovet så har jag inte haft något att skriva om.   Förra veckan så hade vi häst vid hand och i Måndags så hade vi våran första ridlektion efter lovet. Dock så skulle vi bara rida i alla gångarterna lite ...

Av Jenny Larsson - 16 december 2014 22:22


Som rubriken lyder så är det ännu en gång dag för programridning, det ska bli rätt kul. Jag känner mig inte så orolig för programet eller hästen men det märks ju imorgon. Hur som hellst så tror jag att det kommer att gå bra för jag känner mig rät...

Av Jenny Larsson - 16 december 2014 21:58


Förra veckan så hade vi hoppning, vi hade den turen att vi fick välja hästar och jag var ganska säker på att jag ville ha Tell eller Rockad eftersom båda är riktigt kul i hoppningen, men eftersom Tone inte hade hoppat Tell någon gång så tyckte jag at...

Presentation


Jag är en tjej på 20år som går sista året på Lillerudsgymnasiet, inriktning häst-rid.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards