mouikkai

Direktlänk till inlägg 30 oktober 2014

Kvällsjobb/travhästskötare

Av Jenny Larsson - 30 oktober 2014 21:07

Igår så fick jag följa med in till färjesta med 4 hästar som skulle tränas/gå licenslöp.

Innan så hjälpte jag till att packa in hästarnas utrustning i bilen, sen så hämtade vi in de hästarna som skulle in på träning, spolade ben vid behov, tog av täcken och lastade.

När vi kom dit så lastade vi ut hästarna och in i sina boxar, alla förutom Magic då han hade en lös sko så klart. Men det var ju ganska lätt fixat å det var en hovslagare i grannstallet så Magic fick gå en tur dit.

När vi skulle hämta honom så blev jag gansak förvånad över hur cool han är, han var i ett stall som han vanligt vis inte står i men ändå så stod han och sov. Många andra hästar blir ju lite små knäppa när de kommer till ställen som de inte är på vanligen, men inte han inte.


Magic var den som gick första licenslöpet, det gick jätte bra, han såg riktigt nöjd ut under ryttare men även ganska trött efter allt, när hn kom in i stallet så rann det vitt skum från bröstan men han fick täcket på sig eftersom det var Opus tur att gå licenslöp och det gick jätte bra det med.

Efter Opus hade gjort sitt så var det dags att duscha Magic. vet inte varför men jag tycker det är ganska kul med just duschandet av hästen, sen så är all hästskötning jätte kul så det är väl inte så underligt.

Sen när han var inne i boxen igen så gick jag till banan igen för då var det dags för både Alice och Addes licenslöp, de var med vagn, alltså vanligt trav eller vad man ska säga, jag är inte så insatt.

Det blev några omstarter av olika anledningar men när de väl kom iväg så var Alice riktigt fin! Adde där emot fick gå lite ''snällare'' så han hamnade längst bak men det var inga fel på det.

Även efte det så var det dags att duscha häst, denna gången blev det busungen Adde. Direkt jag började spola han på halsen/manen så slängde han med huvudet så mycket han kunde så jag blev jätte blöt, även när jag skulle gå under halsen en gång så sänkte han huvudet så jag blev blöt på huvudet, tur att han är så charmig som han är.

När Adde hade duschat klart så var det dahs för hemfärd, inga problemhästar att lasta heller, de gick rätt på vilket är fruktansvärt skönt! Det är så tråkigt att behöva stå i flera timmar bara för att hästen vägrar.

När vi kom till stallet så var klockan 20.00 Vi tog in de tre hästarna som var kvar ute och sedan lastade vi ur hästarna i transporten. De fick gå in och byta täcken sen så fick de komma in i sina boxar. När det var klart  så tog även jag kvällen.


Även om trav kanske inte är min inriktning så är jag riktigt intresserad utav allt som har med hästar att göra så jag ska få en så bred kunskap som möjligt så det är lika intresant som allt annat. Sen det att följa med ut på träning och se hur de sköter allt runtomkring det är väl det som jag har mest behov av känner jag då det är troligtvis något som hästskötare jag vill jobba med.


Så en mycket trevlig kväll med trevliga människor oc hmysiga hästar så klart!


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Larsson - 23 januari 2015 13:14


På idrott specialiseringen igår så skulle vi träna på galoppfattningar. Jag hade önskat Rockad men han fick gå två gånger om jag hade haft honom så jag fick byta till cheyenne. Jag gillar inte att rida henne egentligen för att hon är super svår, me...

Av Jenny Larsson - 23 januari 2015 12:49


I Onsdags så fick jag möjligheten att hjälpa en kompis med hennes ena ponny för att båda behövde gå. Planen var att hon skulle hoppträna för Fredrik på Hammarö, så vid 18 tiden kom de hit och plocka upp mig.   Whitney som jag red är inte jätte ...

Av Jenny Larsson - 21 januari 2015 14:08

I Måndags så skulle vi träna på galoppfattningar vilket jag tycker är jätte kul! Jag fick Rockad och det gjorde absolut ingenting. Eftersom Min förra favorit häst har blivit lite knasig(dock på bättringsvägen) så har jag ridit Rockan så ofta jag har...

Av Jenny Larsson - 14 januari 2015 19:00


Eftersom jag inte har ridit någonting under lovet så har jag inte haft något att skriva om.   Förra veckan så hade vi häst vid hand och i Måndags så hade vi våran första ridlektion efter lovet. Dock så skulle vi bara rida i alla gångarterna lite ...

Av Jenny Larsson - 16 december 2014 22:22


Som rubriken lyder så är det ännu en gång dag för programridning, det ska bli rätt kul. Jag känner mig inte så orolig för programet eller hästen men det märks ju imorgon. Hur som hellst så tror jag att det kommer att gå bra för jag känner mig rät...

Presentation


Jag är en tjej på 20år som går sista året på Lillerudsgymnasiet, inriktning häst-rid.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards